21.5.13

LEONORA CARRINGTON, en FILMOTECA DE CATALUNYA. JUEVES 5 PM


FILMOTECA DE CATALUNYADj, 23/05/2013 - 17:00 h.
Sala Chomón
Presentació a càrrec de Maria José González i Javier Martín-Domínguez.


In memoriam: Leonora Carrington, 

amb presentació a càrrec de

 Maria José González i

Javier Martín-Domínguez

Cicle: 
 Sessions especials
El 25 de maig de 2011 moria a Ciutat de Mèxic l’escriptora i pintora surrealista Leonora Carrington, d’origen anglès. Ara, un documental ressegueix la seva vida, una biografia apassionant marcada per la Segona Guerra Mundial, i evoca la mística i els misteris de la núvia del vent, com l’anomenava Max Ernst. Avui la recordem amb el documental 'Leonora Carrington. El juego surrealista' i amb una taula rodona entre el director del film i la professora universitària Maria José González.
El 2011 va morir Leonora Carrington, l’última surrealista. Aquest documental recull la seva història, la d’una dona ansiosa de llibertat, que va fugir de l’estricte Londres a París amb Max Ernst. Va ser el primer gran salt d’una biografia accidentada i apassionant, que salta de continent en continent i travessa fets històrics i moviments artístics. Tot això es reflecteix, sota un vel oníric, en una obra artística que passa per la pintura, la literatura o el cinema, on Carrington va treballar com a directora d’art.
Presentació a càrrec de Maria José González i Javier Martín-Domínguez.
Leonora Carrington. El juego surrealista
Javier Martín-Domínguez
Espanya
2012
anglès
VOSE
80'
Blu-ray.


No hay comentarios:

TOM WOLFE VISITA A LOS ÁNGELES DE METAL (1980)

TOM WOLFE VISITA A LOS ANGELES DE METAL Javier Martín-Domínguez EL PAIS.  Domingo, 13 de abril de 1980.  LIBROS/5 “Otra v...